Kesäyrittäjäksi 2023

Mikä on 4H-Yritys? Lisätietoa löydät täältä!

KESÄTYÖNÄ 4H-YRITYS

KESÄYRITYSTUKI 4H-YRITYKSEN PERUSTAMISEEN

Pyhäjoen kunnan kesätyöseteliin (300€) on oikeutettu 2005-2007 syntynyt nuori, joka työllistyy kesäyrittäjänä. 

Kesätyönsetelien haku alk. 1.4.2023 / Saaren koulun kanslistilta Anne Röning

Kun nuori käy yrityskoulutuksen ja perustaa oman kesäyrityksen, hän on oikeutettu saamaan arvoltaan 300 euron kesäyritystuen, jota haetaan kesätyösetelillä Pyhäjoen kunnalta. 4H kouluttaa nuoria kesäyrittäjiksi, ja tukee nuoria matkan varrella. Kesäyritystuki voidaan myöntää, vaikka yritystoiminta alkaisi ennen kesää ja jatkuisi kesän jälkeen. Rahasumma maksetaan yrittäjälle kahdessa erässä: 50 %, kun henkilö on osallistunut erikseen järjestettävään yrittäjyyskoulutukseen ja on esittänyt hyväksyttävän liiketoimintasuunnitelman ja toinen 50 %, kun yritystoiminnasta on syntynyt liikevaihtoa (väh. 100€) ja nuori on palauttanut raportin toiminnastaan.

Tuen saamisen ehdot:

 ▪ 50%, kun henkilö on osallistunut koulutukseen ja on esittänyt hyväksyttävän liiketoimintasuunnitelman 

▪ 50%, kun yritystoiminnasta on syntynyt liikevaihtoa (vähintään 100€)

 ja nuori on palauttanut raportin toiminnastaan

Miten asiat etenevät 4H:n kautta?

Yritys on helppo perustaa tuetusti 4H-Yrityskoulutuksen jälkeen. Kurssi antaa valmiudet yrittäjyyteen ja kurssin aikana laaditaan myös liiketoimintasuunnitelma.

Yrittäjäkurssin suorittaneen liiketoimintasuunnitelman ja 4H-yrityksen perustamisilmoituksen kesäyritystukihakemuksen liitteenä toimittaneelle nuorelle Pyhäjoen kunta maksaa alkurahoitukseksi 150 €.
Yritysraporttinsa syyskuun  loppuun mennessä kuntaan toimittaneelle kesäyrittäjälle  kunta maksaa toiset 150 €, mikäli liiketoimintaa katsotaan toteutuneen riittävästi.

Toimi esimerkiksi näin:

  1. Suorita 4H-Yrityskoulutus.  Itse opiskeluun kykeneville on tarjolla myös verkkokoulutus, näet lisää infoa täältä!
  2. Tee liiketoimintasuunnitelma. Liiketoimintasuunnitelma tehdään koulutuksessa (live - ja verkko). Suunnitelma arvioidaan ja hyväksytään 4H-Toimistossa.
  3. Tee perustamisilmoitus yrityksestä. Perustamisilmoitus tehdään osoitteessa: oma.4H.fi. Apua sen tekemiseen saat koulutuksista/4H:lta. Ilmoitus toimitetaan tulostettuna kuntaan.
  4. Pyydä kunnasta/ hae Saaren koululta kesäyrittäjän seteli (Anne Röning)
  5. Toimita kuntaan tarvittavat asiakirjat, ja olet valmis aloittamaan yritystoiminnan alkurahoituksella. Kuntaan todistus 4H-Yrityskurssin suorittamisesta (mikäli verkkokurssina, todistuksen saat 4H:lta), kesätyöseteli, liiketoimintasuunnitelma, perustamisilmoitus ja omat yhteystietosi (+tilinumero). Toimitus kirjekuoressa, kuoreen nimi Anne Röning.
  6.  Palauta toimintaraportti ja talousraportti 30.9.2022 mennessä. Nämä raportit saat tulostettua oma.4H:palvelun kautta, jossa pidät kirjaa yritystoiminnastasi.  Voit hakea raportin myös 4H-toimistolta, mikäli sinulla ei ole tulostinta. Liitteeksi laita yrityksen kirjanpitolomake. Kuoreen nimi: Anne Röning.

Eli toimita kuntaan kesän päätteeksi:

  • Seurantaraportti (sis. toimintakertomus ja talousraportti) tulostettuna oma 4H:sta
  • Yrityksen kirjanpitolomake (tapahtumat eriteltynä)
  • Kesätyöseteli ja tilinumero


Lue lisää kesäyrittäjän setelistä Pyhäjoen kunnan nettisivuilta!

Lisätietoja 4H-yrityksen perustamisesta antaa Pyhäjoen 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Saara Laatinen
puh. 044 339 0220 tai pyhajoki@4h.fi 

Huom, tämä vuoden 2021 info eli vuosiluvut 2004-2006 syntyneille.