Kansainvälisyys

4H:lla on maailmassa lähes 10 miljoonaa jäsentä. Suomen 4H-järjestö on muun muassa verkostojen, tapahtumien ja vaihtojen kautta yhteydessä muun maailman 4H-järjestöihin.4H-vaihdot

Meiltä Pyhäjoelta on ollut useita nuoria vaihdossa eri maissa ja kannustamme nuoriamme jälleen hakemaan! Hakuaika vuoden 2023 vaihtoihin on 1.-31.12.2022. 

4H-vaihdot on tarkoitettu 18-27 vuotiaille 4H:n jäsenille. Alaikäraja vaihtoon on 18–19 vuotta riippuen kohdemaasta. Vaihdot ovat eri mittaisia, kuudesta viikosta jopa kolmeen kuukauteen. Ennen vaihtoon lähtöä kaikille vaihtoon lähteville järjestetään valmennus Suomessa, joten ilman kunnon infopakettia ei matkaan tarvitse lähteä.  Me myös mielellämme autamme kaikessa vaihtoon liittyvissä asioissa, hakemisessa, matkan aikana jos tulee kysyttävää ja kuulemme mielellämme kuulumisia. 

Kohdemaassa asutaan vaihtoperheissä, joissa pääsee mukaan kansainväliseen perhe-elämään. 4H-vaihdoissa maksat itse matkakulut kohdemaahan ja takaisin, näihin voi kysyä eri yrityksiä ja yhdistyksiä sponsoroimaan matkaa. Meiltä vaihdossa olevat nuoret ovat saaneet jopa matkakulut kokonaan katettua näillä sponsoroinneilla. Sponsoreille voi vastavuoroisesti tarjota mainosta omassa ja yhdistyksemme somessa, sekä esimerkiksi voisi painattaa hupparin jossa olisi  logot. Me autamme mielellämme etsimään mahdollisia sponsoreita. 

Pyhäjoen 4H:lta voi vuoden 2023 vaihtoon hakea 500 euron stipendiä matkoihin. Yhdistyksen hallitus valitsee hakeneista nuorista stipendin saajan, kriteereinä aktiivisuus 4H:ssa ja motivaatio.

Vuoden 2023 vaihtomaat ovat Etelä-Korea, Itävalta, Pohjois-Irlanti, Saksa, Skotlanti, Sveitsi, Taiwan ja  USA. 

Lisätietoja 4H-vaihdoista löytyy täältä!

Pohjoismainen 4H-leiri Norjassa

Tulossa 8.-15.7.2023 Pohjoismainen 4H-leiri Norjassa! Leiri järjestetään joka toinen vuosi ja järjestäjämaa vaihtuu aina Pohjoismaiden kesken. Leiri on vähintään 14-vuotiaille nuorille tarkoitettu. Leireille osallistuu aina yhteensä noin 1500 nuorta!

Tiedotamme tästä lisää heti, kun leiristä julkaistaan enemmän tietoa. 

Meiltä on jälleen lähdössä nuoria leirille, otathan yhteyttä jos leiri kiinnostaa!