Säkkikeräys

Reilu Teko -keräyksessä maanviljelijät tuovat tyhjät säkit 4H-yhdistyksen keräyspisteeseen (Etelänkyläntien teollisuusalue). Lajittelun ja pakkaamisen hoitavat 4H-nuoret, ja toiminnan yhteistyökumppani Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä hyötykäyttöön. 

Säkkejä kerätään koko maassa joka vuosi touko–elokuun aikana. Nuoret ovat keränneet lannoite- ja siemensäkkejä jo vuodesta 1975. Näinä vuosikymmeninä on muovia saatu talteen yli 40 miljoonaa kiloa. Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit jatkavat elämäänsä uusina muovituotteina. Ilman Reilu Teko -keräystä säkkimäärä päätyisi kaatopaikoille: lannoite- ja siemensäkkikeräys on siis osa 4H-järjestön tekemää ympäristökasvatustyötä. 

4H-Yhdistys palkkaa 1-4 nuorta säkkien pakkaamiseen. Säkkien pakkaus on helppoa työtä, ja tapahtuu urakkapalkalla. Keskimääräinen ansio säkkien pakkaustyöstä on säkkimäärästä riippuen 200-500 €. Työn voi tehdä silloin kun se itselle sopii, joten tästä saat joustavan työn. Säkkien pakkaus sijoittuu elokuulle.Hae tällä lomaakkeella viimeistään 29.2.