Kerhot syksy 2023

4H-Kerhot ovat suunnattu 6.v-18.v lapsille ja nuorille. Kerhojen ikärajat ovat kerhokohtaisia, ja löydät lisätietoja kerhojen sisällöstä kunkin kerhon omalta sivulta.

Kevään kerhokausi päättyy viikolla 17, paitsi Yppärin kerhot jatkavat viikolle 21.

Syksyllä kerhot alkavat viikolla 34! Muistathan ilmoittaa lapsesi uudelleen kerhoon, vaikka olisi ollut samassa kerhossa kevätkaudella. 

Kokkikerhot maksavat 20 €/kausi, muut kerhot ovat 4H-Jäsenille ilmaisia, ja jäsenenä voit halutessasi osallistua vaikka kaikkiin kerhoihin, mikäli niissä on tilaa (ilmoittautumislomakkeiden kohdalla ajantasainen tieto).

 Kerhoja ohjaavat koulutetut, 13-28-vuotiaat nuoret. Osassa kerhoista on  myös valvoja paikalla.

Liity jäseneksi tästä!

Kerhoihin pääsee mukaan myös kesken kauden, mikäli kerhossa on tilaa. Kerhoihin pääsee liittymällä Pyhäjoen 4H-Yhdistyksen jäseneksi, tai maksamalla kerhomaksun (35€). Tutustumaan kerhoon pääsee ilman jäsenyyttä (yhden kerran), mutta ilmoittautuminen vaaditaan siltikin, koska kerhot saattavat olla täynnä.

4H-Kerhoja ohjaavat pääsääntöisesti nuoret kerhonohjaajat. Kerhonohjaajat ovat vähintään 13-vuotiaita, ja ovat käyneet 4H-Yhdistyksen järjestämän Osaava Kerhonohjaaja- koulutuksen. Osassa kerhoista on valvoja paikalla.

Lisätietoja kustakin kerhosta löydät sivupalkista.

Kerhotoimintaa on sekä keskustan alueella että sivukylillä. Kerhoissa kokataan, leikitään, retkeillään, pelataan, kansainvälistytään, opitaan kädentaitoja… 

4H-kerhoissa tehdään yleensä joka kerralla eriaiheisia juttuja. 4H-teemakerhoissa taasen keskitytään useampia kertoja yhteen tiettyyn aihepiiriin, kuten luontoon, lemmikkeihin tai kokkaukseen.

Tekemällä Oppii Parhaiten

Kerhot keräävät lapset yhteen viikon välein. Toimintamenetelmänä niissä on Tekemällä oppiminen. Kun teet itse, saat onnistumisen kokemuksia, ja itseluottamuksesi kasvaa. 

Huvia ja hyötyä

Kerhoilu tuo riemukkaan yhdessäolon ja kaverit sinunkin ulottuvillesi. Monipuolinen kerhotekeminen kartuttaa käytännön tietojasi ja taitojasi. Ja kun jotain osaa, on kiva yrittää omatoimisesti itsekin. Ryhmässä toimimalla yhteistyötaitosi paranevat ja opit ottamaan toisetkin huomioon.


Kerhonohjauksesta harrastus

Kerholaiset suunnittelevat toimintaansa aina yhdessä kerhonohjaajan kanssa. Ohjaaja on koulutuksen tehtävään saanut nuori tai aikuinen vapaaehtoinen. Voisiko kerhonohjaus olla sinun juttusi, uusi harrastus?

Kerholaiset saavat ohjaajien avulla onnistumisen kokemuksia ja sinä ohjaajana ihan varmasti onnistumisen elämyksiä. Jos ei olisi ohjaajia, ei olisi kerhojakaan, eli ei olisi mitään kivaa.

Covid-19

Kaikessa 4H-toiminnassa huolehditaan turvallisuudesta, tekemisen iloa unohtamatta. Tarvitsemme myös teidän huoltajien apua: Muistattehan,että kerhoon voi osallistua vain täysin oireettomana. Ilmoittakaa sairastumisesta. Jos lapsenne ei kulje itsenäisesti kerhoon, saattakaa hänet piha-alueelle, ja noutakaa hänet sovitusti samasta paikasta. Pitäkää yhteystiedot ajan tasalla. Seuraamme tarkasti valtakunnallisia ja paikallisia ohjeistuksia koronatilanteesta. Olemme yhteydessä viipymättä mahdollisissa muutoksissa. Tervetuloa turvalliseen 4H-kerhoon!

Tarkemman koronaohjeistuksen toimintaamme löydät täältä:

Kerhoilmoittautumiset siirtyy nettiin!

Näin varmistamme sen, että toimistolta pystytään tarvittaessa tekemään esimerkiksi koronatilanteesta johtuen nopeitakin muutoksia kerhoaikatauluihin ja käytäntöihin. Kerhoihin ilmoittaudutaan koko vuodeksi kerrallaan, eli mikäli olet syksyllä ilmoittanut lapsesi kerhoon, ei sinun tarvitse enää uudestaan keväällä ilmoittautua.  Mikäli olet epävarma onko lapsesi kerhon listoilla, voit varmistaa sen toimiston numerosta p. 044 339 0220.

Huom. Vaikka ilmiottaudut kerhoon, voit halutessasi lopettaa kerhon vaikka 1. kerran jälkeen. Toivomme toki, että ilmoitat siitä toimistolle, jotta seuraavalle vapautuu paikka.

Kerhoilmoittautumisissa sinulta kysytään lupa, saako sinut liittää kerhon huoltajien whatsappryhmään, jossa tulee ajankohtaista kerhotiedotusta (esim. retket, pikkujoulut, kerhon tapahtumat ja muutokset). Voit valita myös kerhotiedotuksen tekstiviestitse.

Ilmoittautumisen jälkeen lapsesi on tervetullut jo seuraavalle kerhokerralle.  Mikäli kerho on täynnä, ilmoitamme siitä ilmoittautumislomakkeen yhteydessä.