Kerhot kevät 2024

4H-Kerhot ovat suunnattu 6.v-18.v lapsille ja nuorille. Kerhojen ikärajat ovat kerhokohtaisia, ja löydät lisätietoja kerhojen sisällöstä kunkin kerhon omalta sivulta.

Kerhot jatkuvat tammikussa viikolla 2.

Kokkikerhot maksavat 20 €/kausi, muut kerhot ovat 4H-jäsenille ilmaisia, ja jäsenenä voit halutessasi osallistua vaikka kaikkiin kerhoihin, mikäli niissä on tilaa (ilmoittautumislomakkeiden kohdalla ajantasainen tieto).

 Kerhoja ohjaavat koulutetut, 13-28-vuotiaat nuoret. Osassa kerhoista on  myös täysi-ikäinen valvoja paikalla.

Liity jäseneksi tästä!

Keskusta

Yppäri

Pirttikoski

Parhalahti

Kerhoihin pääsee mukaan myös kesken kauden, mikäli kerhossa on tilaa. Kerhoihin pääsee liittymällä Pyhäjoen 4H-Yhdistyksen jäseneksi tai maksamalla kerhomaksun (40€). Tutustumaan kerhoon pääsee ilman jäsenyyttä (yhden kerran), mutta ilmoittautuminen vaaditaan siltikin koska kerhot saattavat olla täynnä.

4H-Kerhoja ohjaavat pääsääntöisesti nuoret kerhonohjaajat. Kerhonohjaajat ovat vähintään 13-vuotiaita, ja ovat käyneet 4H-Yhdistyksen järjestämän Osaava Kerhonohjaaja- koulutuksen. Osassa kerhoista on valvoja paikalla.

Lisätietoja kustakin kerhosta löydät sivupalkista.

Kerhotoimintaa on sekä keskustan alueella että sivukylillä. Kerhoissa kokataan, leikitään, retkeillään, pelataan, kansainvälistytään, opitaan kädentaitoja… 

4H-kerhoissa tehdään yleensä joka kerralla eriaiheisia juttuja. 4H-teemakerhoissa taasen keskitytään useampia kertoja yhteen tiettyyn aihepiiriin, kuten luontoon, lemmikkeihin tai kokkaukseen.

Tekemällä Oppii Parhaiten

Kerhot keräävät lapset yhteen viikon välein. Toimintamenetelmänä niissä on Tekemällä oppiminen. Kun teet itse, saat onnistumisen kokemuksia, ja itseluottamuksesi kasvaa. 

Huvia ja hyötyä

Kerhoilu tuo riemukkaan yhdessäolon ja kaverit sinunkin ulottuvillesi. Monipuolinen kerhotekeminen kartuttaa käytännön tietojasi ja taitojasi. Ja kun jotain osaa, on kiva yrittää omatoimisesti itsekin. Ryhmässä toimimalla yhteistyötaitosi paranevat ja opit ottamaan toisetkin huomioon.


Kerhonohjauksesta harrastus

Kerholaiset suunnittelevat toimintaansa aina yhdessä kerhonohjaajan kanssa. Ohjaaja on koulutuksen tehtävään saanut nuori tai aikuinen vapaaehtoinen. Voisiko kerhonohjaus olla sinun juttusi, uusi harrastus?

Kerholaiset saavat ohjaajien avulla onnistumisen kokemuksia ja sinä ohjaajana ihan varmasti onnistumisen elämyksiä. Jos ei olisi ohjaajia, ei olisi kerhojakaan, eli ei olisi mitään kivaa.