Kihokki

Pyöreälehtikihokki (Drosera rotundifolia) on pienikokoinen lihansyöjäkasvi, joka kasvaa kosteilla paikoilla, erityisesti soilla. Kihokkia otetaan vastaan yleensä heinä-elokuussa. Poimintaan tarvitaan maanomistajan lupa.

Poimijahinta on alkaen 48€/kg. Huom. Verotonta tuloa!

Oheesta löytyy linkki, josta pääset opiskelemaan kihokin keruuta. Huomaa, että laatu ratkaisee-emme vastaanota huonolaatuista ja väärin pakattua kihokkia!

Kihokkia vastaanottaessa täytetään keräyslomake. Maksu maksetaan poimijan tilille (otathan tilinumerosi mukaan kihokkia toimittaessasi).

4H kouluttaa kihokin poimintaan. Koulutus vaaditaan poimijoilta. Voit opiskella itse katsomalla tallenteen infosta ja lukemalla keruuohjeet, tai tulla 4H-toimistolle, jossa sinut opastetaan alkuun.

Kihokki-infosta tehty tallenne 24.6.2020: https://youtu.be/6uoZLh0voiY

Kihokkia vastaanotetaan:

MA klo 15-17

KE klo 15-17

LA klo 13-16

Mikäli sinulla on kihokkipaikka tiedossa, ja tarvitset apua maanomistajan selvittämisessä, voit ottaa yhteyttä joko Saaraan p. 044 339 0220 tai paikalliseen metsänhoitoyhdistykseen. Vaihde: 0206394000.Kihokin kerääminen on mitä parasta perheaikaa! Saat nauttia kauniista suomaisemista, ja samalla tienata rahaa! Useat poimijat ansaitsevat useita tuhansia euroja keruuaikana.